Śniadanie: Bezglutenowe pancakes

Puszyste i leciutkie. Idealne na sobotni poranek.
/ przepis własny, dla 2- 3 osób/
 - 1 szklanka  mąki bezglutenowej
- 1 szklanka mleka
- 2 jajka
- 2 łyżki cukru
- 2 płaskie łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
- 50 g masła
- 1- 2 łyżki oleju

Masło rozpuść w garnuszku.
Jajka zmiksuj z cukrem i proszkiem do pieczenia, dodaj (cały czas miksując) masło, przesianą mąkę i mleko.
Odstaw ciasto na 10 minut.
Na patelni rozgrzej olej. Smaż placuszki partiami z obu stron na złoty kolor, nakładając je łyżką stołową.


Usmażone ułóż na talerzu w formie wieżyczki i polej syropem z agawy.

Smacznego!





Śledź mój profil na Facebooku i  Instagramie!

______________________________♥___________________________

12 komentarzy

Dziękuję za komentarz. Wszystkie z uwagą czytam, choć nie zawsze mogę odpisać. Jeśli masz jakieś pytanie napisz na maila waniliowachmurka@gmail.com
Zapraszam też na fanpejdż Waniliowej Chmurki na Facebooku.

  1. Że idealne to się zgadza, i to na każdy poranek :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bajeczne zdjęcia! ; )
    Chciałabym dojść do takiego poziomu kiedyś.

    OdpowiedzUsuń
  3. mniam , pyszne !! apetycznie wygląda taka góra pancakesów *-* rzeczywiście na poranek idealne ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pysznie wyglądają. Z dodatkiem owoców byłyby idealne ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Przepiękne zdjęcia i te placuszki tak apetycznie wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń
  6. ale pyszności:) mniam mniam:) moje smaki:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Innymi słowy, placuszki dla każdego :) Kusząco wyglądają.

    OdpowiedzUsuń
  8. Zazdroszczę Ci produktów !

    OdpowiedzUsuń
  9. Pankejki to ja zawsze i wszędzie zjeść mogę:)

    OdpowiedzUsuń
  10. Probowalam, dobre. Jednakze blad w pezepisie w skladnikach jest proszek do pieczenia a przy przygotowywaniu jest soda? Ja uzylam proszek do pieczenia

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję za info. Już poprawione. No i cieszę się, że smakowały !:)
      Pozdrawiam

      Usuń

jestem na instagramie