Puszyste i leciutkie. Idealne na sobotni poranek.
/ przepis własny, dla 2- 3 osób/
- 1 szklanka mąki bezglutenowej
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka mleka
- 2 jajka
- 2 łyżki cukru
- 2 płaskie łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
- 50 g masła
- 1- 2 łyżki oleju
Masło rozpuść w garnuszku.
Jajka zmiksuj z cukrem i proszkiem do pieczenia, dodaj (cały czas miksując) masło, przesianą mąkę i mleko.
Odstaw ciasto na 10 minut.
Na patelni rozgrzej olej. Smaż placuszki partiami z obu stron na złoty kolor, nakładając je łyżką stołową.
Usmażone ułóż na talerzu w formie wieżyczki i polej syropem z agawy.
Smacznego!
- 2 płaskie łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
- 50 g masła
- 1- 2 łyżki oleju
Masło rozpuść w garnuszku.
Jajka zmiksuj z cukrem i proszkiem do pieczenia, dodaj (cały czas miksując) masło, przesianą mąkę i mleko.
Odstaw ciasto na 10 minut.
Na patelni rozgrzej olej. Smaż placuszki partiami z obu stron na złoty kolor, nakładając je łyżką stołową.
Usmażone ułóż na talerzu w formie wieżyczki i polej syropem z agawy.
Smacznego!
______________________________♥___________________________
Dziękuję za komentarz. Wszystkie z uwagą czytam, choć nie zawsze mogę odpisać. Jeśli masz jakieś pytanie napisz na maila waniliowachmurka@gmail.com
Zapraszam też na fanpejdż Waniliowej Chmurki na Facebooku.
Że idealne to się zgadza, i to na każdy poranek :)
OdpowiedzUsuńBajeczne zdjęcia! ; )
OdpowiedzUsuńChciałabym dojść do takiego poziomu kiedyś.
mniam , pyszne !! apetycznie wygląda taka góra pancakesów *-* rzeczywiście na poranek idealne ;)
OdpowiedzUsuńPysznie wyglądają. Z dodatkiem owoców byłyby idealne ;)
OdpowiedzUsuńZachwycam się:)
OdpowiedzUsuńPrzepiękne zdjęcia i te placuszki tak apetycznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńale pyszności:) mniam mniam:) moje smaki:)
OdpowiedzUsuńInnymi słowy, placuszki dla każdego :) Kusząco wyglądają.
OdpowiedzUsuńZazdroszczę Ci produktów !
OdpowiedzUsuńPankejki to ja zawsze i wszędzie zjeść mogę:)
OdpowiedzUsuńProbowalam, dobre. Jednakze blad w pezepisie w skladnikach jest proszek do pieczenia a przy przygotowywaniu jest soda? Ja uzylam proszek do pieczenia
OdpowiedzUsuńDziękuję za info. Już poprawione. No i cieszę się, że smakowały !:)
UsuńPozdrawiam