01.09.2015

Morelowo-brzoskwiniowo-jogurtowe lody


Na pożegnanie upałów przygotowałam superszybkie i pyszne lody na bazie owoców oraz jogurtu.
Dosłodziłam je syropem z agawy, jeśli go nie posiadasz użyj miodu. Możesz również totalnie zrezygnować z dosładzania jogurtu, jeśli owoce są wystarczająco dojrzałe i słodkie.



/ składniki na 6 sztuk/

- małe opakowanie (150 g) jogurtu greckiego
- 3 dorodne brzoskwinie
- 4 morele
- 1 łyżeczka syropu z agawy lub miodu (można pominąć, jeśli owoce są wystarczająco słodkie)


Owoce myję, pozbawiam pestek oraz skórki, kroję na mniejsze cząstki i blenduję.
W osobnym naczyniu mieszam jogurt grecki z syropem lub miodem.
Foremki do lodów napełniam masą, na początku wlewam po 3 łyżki morelowo-brzoskwiniowego musu, a następnie dopełniam jogurtem, wbijam patyczki i mrożę.
Smacznego!:)



Śledź mój profil na Facebooku i  Instagramie!

______________________________♥____________________________

7 komentarzy:

  1. oj tak, takie lody mogę jeść bez końca!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No może nie dosłownie bez końca, ale coś w tym jest :D

      Usuń
  2. Kupiłam sobie foremki i zrobiłam lody cytrynowo-jogurtowe z kawałkami czereśni. Te będą następne, tylko muszę dorwać brzoskwinie i morelki. :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz. Wszystkie z uwagą czytam, choć nie zawsze mogę odpisać. Jeśli masz jakieś pytanie napisz na maila waniliowachmurka@gmail.com
Zapraszam też na fanpejdż Waniliowej Chmurki na Facebooku.

Blogger template designed By The Sunday Studio.