16.08.2015

Gryczanka z granolą i owocami


Dziś postanowiłam nieco zaszaleć. Zamiast oklepanej owsianki przygotowałam gryczankę, czyli nic innego jak ekspandowane ziarna gryki zalane mlekiem podane z granolą i świeżymi, sezonowymi owocami. Powstało z tego pożywne śniadanie gotowe w kilka minut.



Gryczanka z granolą i owocami

- 3/4 szklanki ekspandowanej gryki
- 1 szklanka mleka roślinnego lub krowiego
-  1 łyżka gryczanej granoli (przygotowanej wg. tego przepisu)
- szczypta cynamonu
- sezonowe owoce (np. borówki, maliny, brzoskwinie, śliwki etc.)
- ewentualnie 1/2  łyżeczki syropu z agawy

Grykę zalewam mlekiem roślinnym, dodaję również cynamon.
Owoce myję, kroję i dodaję do miseczki w której jest gryka.
Całość dosładzam do smaku.
Smacznego!:)


Ps: Kubas z jeżem oczywiście od FOR.REST.

Śledź mój profil na Facebooku i  Instagramie!

______________________________♥____________________________

1 komentarz:

Dziękuję za komentarz. Wszystkie z uwagą czytam, choć nie zawsze mogę odpisać. Jeśli masz jakieś pytanie napisz na maila waniliowachmurka@gmail.com
Zapraszam też na fanpejdż Waniliowej Chmurki na Facebooku.

Blogger template designed By The Sunday Studio.