Walentynkowych wypieków ciąg dalszy. Tym razem mięciutkie kokosowe muffiny nadziane żurawiną i oprószone cukrem pudrem.
:)
/ przepis własny, składniki na 10 babeczek/
- 140 g mąki pszennej (przesianej)
- 140 g jogurtu naturalnego
- 40 ml słodkiej śmietanki 12%
- 40 ml oleju kokosowego
- 70 g cukru
- 1 jajko
- szczypta soli
- 1/2 łyżeczki sody
- 4 łyżki (20 g) wiórek kokosowych
- garść suszonej żurawiny
W jednej misce wymieszać wszystkie składniki płynne, w drugiej sypkie.
Połączyć zawartość obu misek.
Silikonową formę w kształcie serduszek wypełnić (do 3/4 wysokości) surowym ciastem.
Rozgrzać piekarnik do 190 stopni C. (bez termoobiegu) i piec w nim muffinki przez 20 minut.
Ostudzić i udekorować cukrem pudrem.
Smacznego!:)
______________________________♥____________________________
Dziękuję za komentarz. Wszystkie z uwagą czytam, choć nie zawsze mogę odpisać. Jeśli masz jakieś pytanie napisz na maila waniliowachmurka@gmail.com
Zapraszam też na fanpejdż Waniliowej Chmurki na Facebooku.
świetne serduszka, pysznie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńGdyby mi takie zrobił KTOŚ to byłby bardzo szczęśliwy. :)
OdpowiedzUsuńPysznie wyglądają zrobię je w wersji bezglutenowej:)
OdpowiedzUsuńKokosowe? - idealne.
OdpowiedzUsuńKrzepa- idealny pomysł! :)
OdpowiedzUsuńWyglądają tak delikatnie i puszyście, jak małe bułeczki.. cudne :)
OdpowiedzUsuńAleż apetyczne zdjęcia. Muffinki prezentują się wspaniale!
OdpowiedzUsuńserduszkowe cudeńka:) buziaki:)
OdpowiedzUsuńRewelacyjne! Szybkie i proste w przygotowaniu a do tego pyszne;) polecam
OdpowiedzUsuń