13.02.2014

Kokosowe muffinki z żurawiną


Walentynkowych wypieków ciąg dalszy. Tym  razem mięciutkie kokosowe muffiny nadziane żurawiną i oprószone cukrem pudrem.
:)


/ przepis własny, składniki na 10 babeczek/

-  140 g mąki pszennej (przesianej)
- 140 g jogurtu naturalnego
- 40 ml słodkiej śmietanki 12%
- 40 ml oleju kokosowego
- 70 g cukru
- 1 jajko
- szczypta soli
- 1/2 łyżeczki sody
- 4 łyżki (20 g) wiórek kokosowych
- garść suszonej żurawiny

W jednej misce wymieszać wszystkie składniki płynne, w drugiej sypkie.
Połączyć zawartość obu misek.
Silikonową formę w kształcie serduszek wypełnić (do 3/4 wysokości) surowym ciastem.
Rozgrzać piekarnik do 190 stopni C. (bez termoobiegu) i piec w nim muffinki przez 20 minut.
Ostudzić i udekorować cukrem pudrem.
Smacznego!:)





Bądź na bieżąco śledź Waniliową na facebooku i twitterze


 ______________________________♥____________________________

9 komentarzy:

  1. świetne serduszka, pysznie wyglądają:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Gdyby mi takie zrobił KTOŚ to byłby bardzo szczęśliwy. :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pysznie wyglądają zrobię je w wersji bezglutenowej:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Krzepa- idealny pomysł! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wyglądają tak delikatnie i puszyście, jak małe bułeczki.. cudne :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ależ apetyczne zdjęcia. Muffinki prezentują się wspaniale!

    OdpowiedzUsuń
  7. serduszkowe cudeńka:) buziaki:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Rewelacyjne! Szybkie i proste w przygotowaniu a do tego pyszne;) polecam

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz. Wszystkie z uwagą czytam, choć nie zawsze mogę odpisać. Jeśli masz jakieś pytanie napisz na maila waniliowachmurka@gmail.com
Zapraszam też na fanpejdż Waniliowej Chmurki na Facebooku.

Blogger template designed By The Sunday Studio.