Babeczki na bazie galaretki, słodziutkich truskawek i maślanych ciasteczek bez glutenu zrobiły ostatnio furorę na moim instagramie. Prosiliście o przepis, więc oto i on.
Są mega proste w wykonaniu i takie pyszne.
Babeczki truskawkowe z galaretką
- 1 galaretka o smaku truskawkowym
- 1 kubeczek (225 ml) śmietanki 30 lub 36%
- 150 ml gorącej wody
- 1 szklanka świeżych truskawek
- 6 kruchych, okrągłych ciasteczek bez glutenu
Do miski wsyp galaretkę, dodaj śmietankę oraz wrzątek, wszystko dokładnie wymieszaj za pomocą trzepaczki i odstaw na bok.
Truskawki umyj, pozbaw szypułek, pokrój na mniejsze części.
Przygotuj silikonową foremkę do babeczek i napełnij jej zawartość mieszaniną galaretki i śmietanki. Dodaj również 3/4 porcji truskawek. Napełnij nimi każdy otwór, czyli każdą "babeczkę". Wystudź całość i włóż foremkę do lodówki, by babeczki stężały. Gdy będą już gotowe, delikatnie wyjmij każdą z foremki i przełóż na przygotowane wcześniej ciasteczka.
Każde ciasteczko to spód naszej babeczki.
Wierzch babeczek udekoruj pozostałymi truskawkami.
Smacznego!
Brak komentarzy
Prześlij komentarz