Śniadanie, że u la la



Śniadania od zawsze miały dla mnie jakąś magię. I o ile te jedzone w tygodniu są szybkie, acz urozmaicone, to w weekend pozwalamy sobie na nieśpieszne poranne posiłki, które ciągną się aż do samego południa. Bierzemy przykład z Francuzów.
W weekend nigdzie się nie spieszymy, mamy czas na nadrobienie zaległości z całego tygodnia, gadamy o głupotach i dużo się śmiejemy. Zakopujemy się w kołdrze, przeglądamy zaległą prasę, oglądamy programy śniadaniowe i przede wszystkim stawiamy na posiłek, który doda nam energii na weekendowe aktywności. Zimą nic tak nie cieszy, jak kolorowe śniadanie na bazie naturalnych składników. A jeśli dodatkowo poda się je do łóżka wraz z kawą, to już chyba piękniej być nie może! 
Dlaczego belVita? Bo zawiera pełnoziarniste zboża, witaminy i składniki mineralne a przy tym niezbędny w diecie błonnik. Dodatkowo w swoim składzie posiada węglowodany, które uwalniają się stopniowo, zapewniając energię, która wystarczy na cały poranek! W ciasteczkach nie znajdziesz konserwantów czy sztucznych barwników.
Idąc za radą ekspertów, mówiących, że belVita w połączeniu z produktem mlecznym, porcją owoców i ciepłym napojem tworzy zbilansowany posiłek, chciałam pokazać Wam śniadanie, które mieliśmy okazję jeść w ostatni weekend.
Spragniona owoców i kolorów zmiksowałam garść mrożonych owoców (malin, borówek i porzeczek) z odrobiną siemienia lnianego i syropy z agawy. Następnie posiekałam ciastka z odrobiną orzechów. Dodałam również jogurt naturalny (w wersji wegańskiej polecam mleko kokosowe) i udekorowałam całość ciastkami i świeżymi owocami. Ach, jakie to było pyszne!
Leśny jogurt z ciasteczkami i owocami
/ składniki na 2 porcje/
-  duży kubek (500 ml) jogurtu naturalnego
- 200 g mrożonych owoców (maliny, porzeczki, borówki lub jagody, wiśnie)
- ½ łyżeczki siemienia lnianego
- 1 łyżeczka syropu z agawy
- 4 ciastka belVita Soft Bakes
-kilka sztuk orzechów (użyłam włoskich i laskowych)
Połowę jogurtu greckiego miksuję wraz z mrożonymi owocami, odrobiną siemienia lnianego i syropem z agawy.
Ciasteczka rozkruszam palcami i dodaję do nich drobno posiekane orzechy. Do dwóch szklanek/ miseczek lub pucharków przelewam owocowo-jogurtową masę , posypuję ją pokruszonymi ciasteczkami. Na ciasteczka wylewam pozostały jogurt naturalny. Całość dekoruję połową ciastka i  świeżymi owocami.
Smacznego!
Przy okazji chciałabym wspomnieć jeszcze o loterii, która trwa do 10 lutego.
Do zgarnięcia są urocze stoliczki śniadaniowe, takie same jak ten ze zdjęć :) 
Wystarczy, że kupisz dowolne opakowanie belVity i zarejestrujesz swój paragon. 
1 z 960 stoliczków może być Twój! 
Więcej szczegółów i regulamin na stronie www.belVita.pl






1 komentarz

Dziękuję za komentarz. Wszystkie z uwagą czytam, choć nie zawsze mogę odpisać. Jeśli masz jakieś pytanie napisz na maila waniliowachmurka@gmail.com
Zapraszam też na fanpejdż Waniliowej Chmurki na Facebooku.

jestem na instagramie