Czekoladki na patyku to jest to! Od dziś nie musisz brudzić sobie rączek czekoladą :)
Grunt to dobre foremki, te znajdziesz w sklepie Beetlebits. Osobiście sprawdziłam i muszę stwierdzić jedno- są boskie! Zakres temperatury w jakiej możesz ich używać to od - 60 do +260 stopni, dlatego doskonale nadadzą się nie tylko do czekoladek, ale również do galaretek, ciasteczek czy kostek lodu. Ważnym faktem jest też przystępna cena :)
/ przepis na 12 lizaków/
- 1 tabliczka gorzkiej czekolady (spokojnie możesz zamienić ją na mleczną)
- 2 łyżki ryżu preparowanego
Czekoladę rozpuściłam w kąpieli wodnej, wlałam do silikonowych foremek.
Następnie posypałam wierzch czekoladek ryżem preparowanym i powtykałam w nie patyczki.
Odstawiłam do stężenia. Gdy całkowicie zastygły, wyjmowałam je z foremek.
Smacznego!
Ps: Model foremek jakich używałam znajdziesz tu klik
Bądź na bieżąco śledź Waniliową na facebooku i twitterze
/ przepis na 12 lizaków/
- 1 tabliczka gorzkiej czekolady (spokojnie możesz zamienić ją na mleczną)
- 2 łyżki ryżu preparowanego
Czekoladę rozpuściłam w kąpieli wodnej, wlałam do silikonowych foremek.
Następnie posypałam wierzch czekoladek ryżem preparowanym i powtykałam w nie patyczki.
Odstawiłam do stężenia. Gdy całkowicie zastygły, wyjmowałam je z foremek.
Smacznego!
Ps: Model foremek jakich używałam znajdziesz tu klik
______________________________♥____________________________
Dziękuję za komentarz. Wszystkie z uwagą czytam, choć nie zawsze mogę odpisać. Jeśli masz jakieś pytanie napisz na maila waniliowachmurka@gmail.com
Zapraszam też na fanpejdż Waniliowej Chmurki na Facebooku.
Świetny pomysł! Muszę odwiedzić sklepik na Floriańskiej:)
OdpowiedzUsuńEkstra foremka!:) Ja poluję na taką do magdalenek ;)
OdpowiedzUsuńŚciskam cieplutko!
Genialny pomysł! Dzięki Chmurko!!
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł :) Takie czekolady z ryżem są cudowne :)
OdpowiedzUsuńpomysłowe!
OdpowiedzUsuńgorzką czekoladę chętnie zajadam ;)
Ależ przecudowny pomysł!
OdpowiedzUsuńUrocze lizaczki. : )
OdpowiedzUsuńBardzo podoba mi się taki pomysł na czekoladę!
Pychotka
OdpowiedzUsuńzjadła bym takie lizaki, a co do foremek są cudowne, niestety u mnie w kuchni powoli brakuje miejsca na jakiekolwiek formy...
OdpowiedzUsuńale nic nie jest niemożliwe, prawda?
Fajne foremki i ajne czekoladki:) uwielbiam ryż preparowany:) buziaki
OdpowiedzUsuń