20.06.2013

Lody waniliowo-kokosowe z truskawkami

Domowe lody to must have tego lata!
Na taki dzień jak dzisiaj nie ma pyszniejszego deseru .


/ przepis własny, wychodzą 4 sztuki/

- 150 g serka waniliowego
- garść świeżych truskawek
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- 1 łyżka syropu z agawy

Truskawki umyj, osącz na sicie i pozbaw szypułek. Pokrój na mniejsze cząstki.
Serek waniliowy wymieszaj z syropem, wiórkami i truskawkami.
Pojemniczki do lodów wypełnij masą i powbijaj w nie patyczki.
Zamroź.
Smacznego!:)




Wskazówka: Smaki możesz dobierać do swoich upodobań. Serek homogenizowany zastąp śmietanką 30% lub 36%, jogurtem, mlekiem, ulubionym sokiem czy koktajlem mlecznym. Syrop z agawy także możesz śmiało zamienić na miód, cukier, słodzik czy stewię.


 
Bądź na bieżąco śledź Waniliową na facebooku i twitterze
______________________________♥____________________________ 

17 komentarzy:

  1. O! To coś dla mnie :D Poszukuję przepisów na domowe lody, bo właśnie zaopatrzyłam się w odpowiednie foremki.
    Truskawka i kokos to jedno z idealnych połączeń :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. ale cudeńka :) zjadłabym :) w taki upał to tylko lody bym jadła :D

    OdpowiedzUsuń
  3. świetnie !! zaraz idę robić lody, jak przyjdę ze szkoły to będzie gotowe ;) dzięki za inspirację ;P

    OdpowiedzUsuń
  4. Cudne zresztą jak zawsze wszystkie przepisy :) może się skuszę tylko będę musiała sprawić sobie do nich foremki ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jejku jakie pyszne zdjęcia:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam połączenie wanilii z truskawką! Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Mniam... domowe lody to teraz jedna z najlepszych opcji na deser ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. mam te foremki, więc chyba pora na lody ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. lepszych świat nie widział! :))

    OdpowiedzUsuń
  10. Gdzie można dostać takie foremki? ;) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  11. Ale cudne! Muszę sobie kupić takie foremki i zrobić swoje <3

    OdpowiedzUsuń
  12. Jutro chyba je zrobię. Zawsze byłam uprzedzona do wersji mlecznych ze względu na "konieczność miksowania w trakcie mrożenia, aby pozbyć się kryształków lodu".
    Dam szansę tym:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz. Wszystkie z uwagą czytam, choć nie zawsze mogę odpisać. Jeśli masz jakieś pytanie napisz na maila waniliowachmurka@gmail.com
Zapraszam też na fanpejdż Waniliowej Chmurki na Facebooku.

Blogger template designed By The Sunday Studio.