Domowe lody to must have tego lata!
Na taki dzień jak dzisiaj nie ma pyszniejszego deseru .
/ przepis własny, wychodzą 4 sztuki/
- 150 g serka waniliowego
- garść świeżych truskawek
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- 1 łyżka syropu z agawy
Truskawki umyj, osącz na sicie i pozbaw szypułek. Pokrój na mniejsze cząstki.
Serek waniliowy wymieszaj z syropem, wiórkami i truskawkami.
Pojemniczki do lodów wypełnij masą i powbijaj w nie patyczki.
Zamroź.
Smacznego!:)
Wskazówka: Smaki możesz dobierać do swoich upodobań. Serek homogenizowany zastąp śmietanką 30% lub 36%, jogurtem, mlekiem, ulubionym sokiem czy koktajlem mlecznym. Syrop z agawy także możesz śmiało zamienić na miód, cukier, słodzik czy stewię.
______________________________♥____________________________
Dziękuję za komentarz. Wszystkie z uwagą czytam, choć nie zawsze mogę odpisać. Jeśli masz jakieś pytanie napisz na maila waniliowachmurka@gmail.com
Zapraszam też na fanpejdż Waniliowej Chmurki na Facebooku.
uwielbiam <3
OdpowiedzUsuńUwielbiam! :)
OdpowiedzUsuńO! To coś dla mnie :D Poszukuję przepisów na domowe lody, bo właśnie zaopatrzyłam się w odpowiednie foremki.
OdpowiedzUsuńTruskawka i kokos to jedno z idealnych połączeń :-)
ale cudeńka :) zjadłabym :) w taki upał to tylko lody bym jadła :D
OdpowiedzUsuńulubione smaki:)
OdpowiedzUsuńświetnie !! zaraz idę robić lody, jak przyjdę ze szkoły to będzie gotowe ;) dzięki za inspirację ;P
OdpowiedzUsuńCudne zresztą jak zawsze wszystkie przepisy :) może się skuszę tylko będę musiała sprawić sobie do nich foremki ;)
OdpowiedzUsuńJejku jakie pyszne zdjęcia:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam połączenie wanilii z truskawką! Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńMniam... domowe lody to teraz jedna z najlepszych opcji na deser ;)
OdpowiedzUsuńfenomenalne:) buziaka zasyłam:)
OdpowiedzUsuńmam te foremki, więc chyba pora na lody ;)
OdpowiedzUsuńlepszych świat nie widział! :))
OdpowiedzUsuńGdzie można dostać takie foremki? ;) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńIKEA :)
UsuńAle cudne! Muszę sobie kupić takie foremki i zrobić swoje <3
OdpowiedzUsuńJutro chyba je zrobię. Zawsze byłam uprzedzona do wersji mlecznych ze względu na "konieczność miksowania w trakcie mrożenia, aby pozbyć się kryształków lodu".
OdpowiedzUsuńDam szansę tym:)