Do zgrillowania brzoskwiń użyłam mieszanki masła oraz miodu wielokwiatowego Huzar ze specjalnym przeznaczeniem na grilla. Ten produkt, to prawdziwy hit tego sezonu. 😊👌
Składniki:
- 1
brzoskwinia
- 2 garście
roszponki
- ½
dojrzałego awokado
- 3-4
plastry szynki parmeńskiej
-kilka kulek
mini-mozarelli
- kilka
pomidorków koktajlowych
- listki
świeżej bazylii
- 2 łyżeczki
miodu wielokwiatowego do grilla Huzar
- 2 łyżeczki
masła
- odrobina soku z cytryny
Sos miodowo-
musztardowy:
- 4 łyżeczki
musztardy
- 4 łyżeczki
oliwy
- 2 łyżeczki
miodu Huzar
- sól, pieprz
Brzoskwinię myjemy, usuwamy z niej pestkę i kroimy w cząstki. Rozgrzewamy grilla lub patelnię grillową i rozgrzewamy na niej masło, następnie układamy cząstki brzoskwini i polewamy ją miodem. Grillujemy całość z dwóch stron przez 2-3 minuty. Roszponkę myjemy i przekładamy na talerz. Następnie układamy plasterki szynki, mozarellę, plasterki awokado, które skrapiamy sokiem z cytryny, następnie pomidorki koktajlowe, listki bazylii. Całość polewamy sosem miodowo-musztardowym.
Smacznego!
Brak komentarzy
Prześlij komentarz